• Het nieuwe trainingsschema staat online!

Het nieuwe trainingschema en de bijbehorende indelingen voor seizoen 2019/2020 zijn vanaf nu online te vinden op onze site.

Klik hier voor de indelingen, je kunt ook handmatig navigeren naar de indelingen. Dat doe je door op programma te klikken, en vervolgens de pagina "trainingen" te openen.

• Hierden op winst in beker op Unicum

Zaterdagamateurvoetbal 1e klasse D(bekercompetitie):
    Hierden 1 - Unicum 1 : 3-2
    Nadat vorige week met 5-1 van 2e klasser Waterwijk uit Almere werd verloren, stond vanmiddag de thuiswedstrijd tegen 2e klasser Unicum 1 op het programma, een ploeg waartegen Hierden het vaak het moeilijk gehad heeft.
    Het was de eerste officiële thuiswedstrijd voor de nieuwkomers Laurens Brouwer,Tim Brockhof,Dani Cloteda en Rick Boersma terwijl Doornhof onder de lat stond.
    Jammer was wel de Ewout Mulder ontbrak vanwege een achillespeesblessure, waardoor hij een aardig tijdje uit de roulatie zal zijn.
    De eerste aanval ging richting Doornhof, maar vlak daarna kwam Klaassen op rechts op, maar wist Boersma net niet te bereiken; Unicum liet zich ook zien en Mitchell Kappenberg testte Doornhof even uit, na een vrije trap.
    Beide teams kozen daarna de aanval; eerst was het Boersma die net overschoot na voorgeven van Bock waarna Unicum speler Sven Onclin hetzelfde deed uit een voorzet van Arthur van de Veen.
    In de 10e minuut was het dan Hierden dat de score opende; op links kwam Bock op ,die de bal panklaar legde voor de vrijstaande Klaassen die de 1-0 kon binnen tikken.
    Het spel bleef attractief door beide teams zich niet terugtrokken; in de 14e minuut kwamen Boersma en Beelen net te laat om de score te verdubbelen na opnieuw een goede voorzet van Bock.
    Een minuut later was Unicum weer dichtbij een goal na een afstandsschot van Jeremy Loos uit de rebound, nadat Cees Toet de bal al dan niet tegen de handen van Denzel had geschoten; Nassyar El Akkel schoot vlak daarna uit een snel genomen vrije trap van Mario Schelfaut, de bal over.
    Na zo'n twintig minuten ebde het lichte overwicht van Hierden wat weg en werden de spitsen maar moeizaam bereikt, maar werd het vooral in de overname gevaarlijker zoals in de 24e minuut toen Cloteda de keeper Schoonheim net niet wist te omspelen. Twee minuten later was het Brouwer, die Quincy van de Leuf de bal ontfutselde en daarna hard inschoot op doelman Doornhof die de bal in tweede instantie klemvast had.
    Na zo'n 30 minuten begon Hierden weer aan te dringen, voor op links via Bock en in de 32e minuut viel dan de verdiende tweede goal voor Hierden door diezelfde Bock , na voorgeven van Cloteda: 2-0.
    Zeven minuten later was het Cloteda, die knap de buitenspelval ontliep en daarna Boersma doelman Schoonheim liet verschalken met een puntgave lob: 3-0.
    Een minuut later kreeg Unicum een vrije trap te nemen na een overtreding op Toet en Loos knalde hem door het midden achter doelman Doornhof: 3-1.
    En voordat Hierden er erg in had, lag de tweede bal al in het netje voor de Lelystedelingen toen Quincy Van De Leuf vrij vanaf zo'n 15 meter uithaalde: 3-2 in de 40e minuut.
    Na rust kwam Boutachkourt, Bock vervangen.
    Hierden startte goed in de tweede helft, maar Unicum begon te stormen, zonder overigens tot grote mogelijkheden te komen. Na zo'n tien minuten in de tweede helft luwde de storm en was het Hierden wat weer controle over de wedstrijd kreeg.
    In de 59e minuut bereikte Wesley De Klein, Cees Toet die dé kans kreeg op 3-3, maar zijn vizier stond niet op scherp.
    Haddadi kwam Boersma nog vervangen en Boonen kwam binnen de lijnen voor Klaassen; in de 67e minuut wisten beide invallers na een combinatie Cloteda nog te bereiken, maar zijn inzet ging net naast.
    De krachten bij beide teams leken wat weg te vloeien in het verloop van de tweede helft die minder aantrekkelijk was dan de eerste helft.
    Met nog zo'n tien minuten te gaan ging heel Unicum op zoek naar de gelijkmaker, dus ook doelman Schoonheim; maar Hierden wist verder scoren te voorkomen en had bij de ruimte die er ontstond zelfs nog mogelijkheden de score te vergroten. Gescoord werd er niet meer en daardoor pakte Hierden de volle winst.