Wedstrijdinformatie asv Dronten 1 - v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten
Veld

ASV Dronten 1 - Hierden 1 : 1-1

In een zonovergoten sportpark startte Hierden 1 in Dronten voor de tweede keer in haar bestaan in de 1e klasse.
Dronten zette direct aan via Kevin Van Der Vlag, waarbij Jansen hem een kans ontnam, om zijn inzet tot corner te verwerken; uit de corner was het Mulder die een kopbal van Timmer van de lijn werkte.
In de 6e minuut deed Hierden wat terug en kreeg een vrije trap te nemen door Denzel, welke A Akachar bereikte; deze zette tweemaal vóór, waarbij de laatste poging naast gekopt werd door Salihi.
Vooral op links bleef Dronten gevaarlijk door Van Der Vlag.
In de 11e minuut kreeg Hierden z'n eerste corner, maar deze eindigde in de handen van doelman Eser Elmali.
Denzel ruimde nog een uitval van Niek Telgen op en in de 16e minuut was het Hierden dat de score opende via een lange rush op rechts van Salihi, waarna deze knap voorgaf op Klaassen, die de bal binnenschoof: 0-1.
Dronten hield daarna de druk er op , maar Hierden bleef overeind.
Na zo'n half uur speelde kreeg Hierden de wedstrijd onder controle en kreeg het een vrije trap na overtredingen op Salihi en Boutachkount; Jansen schoot hem in de muur en de rebound plaatste A Akachar over het doel.
Even later kon Salihi net niet bij de bal na voorgeven van Klaassen en schoot Klaassen weer even later voorlangs na een combinatie tussen Jansen en Salihi.
De rust ging in met een terecht voorsprong voor de gasten.
Na de rust was het balbezit toch weer voor Dronten zonder dat het tot uitgespeelde mogelijkheden kwam, maar Hierden kreeg nauwelijk kansen.
Beelen kwam Boutachkount vervangen in de 60e minuut en in de 69e minuut had Salihi dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien; een werkelijk prachtige bal van Beelen, bereikte Salihi en hij stormde vrij op keeper Elmale af, maar verzuimde de bal achter de doelman in het net te plaatsen en vlak daarna moest de Dronten defensie een bal zelfs nog van de lijn halen.
Met nog een kwartier op de klok begon Dronten aan te dringen en moest Hierden alle verdedigende stellingen bij stellen en kwam Van Wijk, Boonen vervangen en later ruimde A Akachar nog het veld voor Haddadi.
Hierden leek de drie punten in de wacht te slepen, maar Dronten bleef komen en het was in blessuretijd toen Lucky Akot de bal, na een scrimmage voor het doel, achter doelman Grootkazijn werkte: 1-1.
En dit werd ook de eindstand; gezien het spelbeeld, misschien terecht, maar gezien de kans die Hierden kreeg, de wedstrijd al beslist te kunnen hebben, smaakten de druiven toch zuur om zo diep in blessuretijd, de twee punten mis te lopen,

groetjes,