Wedstrijdinformatie v.v. Hierden 1 - FC Zutphen 1

Kleedkamer gasten2
Veld1

Hierden 1 - FC Zutphen 1 : 2-2

Nadat er eerst een minuut stilte werd gehouden vanwege het overlijden van oud-lid en supporter Gerrit van Bijsteren, begon Hierden aan haar tweede duel in de 1e klasse tegen Zutphen 1, dat vorige week in eigen huis nog verloor van SVZW met 0-3. De eerste aanval was voor Zutphen door Sebastian Van Laar die Luuk Meier in stelling probeerde te brengen, maar bij één van de eerste daaropvolgende aanvallen van Hierden, lag de bal in het net; Salihi speelde zich geweldig vrij en legde de bal panklaar op het voorhoofd van Klaassen, die al in de 2e minuut de 1-0 liet aantekenen.

Even later was het opnieuw Salihi, die Zutphen aanvoerder Van Laar voor de tweede maal uitspeelde, maar nu bereikte zijn voorzet, de meegekomen Beelen niet.

Hierden bleef de betere ploeg met mogelijkheden voor Boutachkourt en Beelen.

Pas in de 12e minuut was het Grootkarzijn die iets te doen kreeg na voorgeven van Van Laar op Mousa Nahimana.

Klaassen kon weer net niet bij de bal na voorgeven van Beelen in de 16e minuut en in de 19e minuut viel de onverwachte gelijkmaker na de tweede aanval van Zutphen;Joshua Palm zette vóór vanaf rechts en de onfortuinlijke Denzel plaatste de bal achter z'n eigen keeper Grootkarzijn: 1-1.

Beide ploegen kregen nu meer ruimte, maar Hierden hield het betere van het spel, hetgeen resulteerde in een doelpunt, want het was Beelen die zich links in het strafschopgebied uitstekend vrij speelde en Salihi de 2-1 liet binnen tikken;

dit alles in de 19e minuut.

Spoelstra tikte in de 32e minuut een steekbal van Beelen, net naast het doel.

En in de 42e minuut bood Beelen, Klaassen een niet te missen kans alleen voor doelman Thomas Van Den Bosch, maar hij stifte de bal net naast de paal over doelman Van Den Bosch, in plaats van ertussen.

Vlak voor rust nog een kleine mogelijkheid Voor Luuk Meier, na voorgeven van Aldo Joaquim, maar de rust brak aan met een verdiende rustand van 2-1 in het voordeel van Hierden.

Na rust bleef Hierden kansen creeëren; eerst werd een voorzet van Salihi weggekopt door Van Laar en daarna kreeg Salhi een uitstekende kans vrij voor doelman Van Den Bosch, na voorgeven van Jansen, maar Van Den Bosch greep in.

We zaten dan al omstreeks de 52e minuut wanneer Beelen net niet bereikt wordt door A Akachar en Boutachkourt een rollertje plaatste op Van Den Bosch.

Na een kwartier spelen in de tweede helft weer eens een gevaarlijk schot van Palm, vlak voorlangs Grootkarzijn en begon Zutphen door wat meer aan te dringen, waardoor Hierden ook weer wat meer ruimte kreeg, maar vaak de man in de zestien net niet wist te bereiken.

Haddadi en O Akachar kwamen nog binnen de lijnen voor A Akachar en Boutachkourt

In de 78e miuut was het dan toch Zutphen dat de gelijkmaker scoorde; Muhammed Kaya kwam vrij op, over rechts en zette voor, waaruit Palm voor de 2-2 zorgde.

Ozinga kwam Mijnheer nog vervangen, maar in de laatste 10 minuten probeerden beide teams nog voor de drie punten te gaan, maar gingen toch uiteindelijk beiden met een puntendeling naar huis.

m.vr.gr.