Wedstrijdinformatie AVW '66 2 - v.v. Hierden 2

Kleedkamer gasten
Veld

Moeizame overwinning voor vv Hierden 2

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen AVW?66 2 op het programma. Met de nederlaag van vorige week nog in het achterhoofd, had vv Hierden 2 deze week iets goed te maken. Hierden had een lange reis achter de rug toen we uiteindelijk in het koude en regenachtige Westervoort aankwamen. Na een scherpe warming-up konden we de wedstrijd beginnen. Aan het begin van de wedstrijd was Hierden duidelijk de bovenliggende partij. Het hogere percentage balbezit zorgde er echter niet voor dat Hierden veel kansen afdwong. Na ongeveer 6 minuten verdiende Hierden, na goede druk van de voorhoede, een corner. Met alle besproken varianten nog in het hoofd, moest deze corner zich gaan uitmonden tot de eerste grote kans voor Hierden. Jorrit ging achter de bal staan en hij maakte er een complete eigen variant van. Wonderbaarlijk kwam de bal voor de voeten van Henk O. terecht. Henk dacht niet na en schoot de bal vanaf 5 meter gemakkelijk in het doel en het stond 0-1. Het doel om een keer op voorsprong te komen in een wedstrijd was dus behaald. Het volgende doel was om de score verder uit te breiden. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hierden maakte het zichzelf onnodig lastig, en door persoonlijke fouten kon AVW gevaarlijk worden. Gelukkig stond de organisatie bij Hierden, zoals het hele seizoen, goed. Het was van beide kanten slordig. Hierden kon lastig combineren en opbouwen via het middenveld. Dit hanteerde in veel lange ballen. Hierden had voor de rust nog een kans op de 0-2, maar Jasper kon geen kracht zetten achter zijn kopbal, waardoor de keeper deze gemakkelijk kon vangen. In de rust werden Bernard en Gert omgewisseld van positie. Met de explosiviteit van Gert, hoopte Hierden toch iets meer via het middenveld te gaan voetballen. Hierden was de gehele tweede helft de bovenliggende partij, maar net als in de eerste helft drukte dit zich niet uit in grote kansen. De enige grote kans aan de kant van Hierden kwam op naam van Bernard. Hij kwam in het zestienmetergebied aan de bal, en had een goede schietkans. Hij stond echter iets teveel aan de buitenkant, waardoor zijn schot in de korte hoek tegen de paal belandde. Bij Hierden werd Henk O. er halverwege de tweede helft uitgehaald. Voor hem in de plaats kwam Yvo, die hiermee zijn eerste minuten voor Hierden 2 kon maken. Gert viel even later uit met een schouderblessure en voor hem kwam Willem in de plaats. AVW kwam aan het eind van de wedstrijd verschillende keren in het zestienmetergebied van Hierden, maar de verdediging van Hierden kon elke keer op het laatste moment voorkomen dat AVW op de goal kon schieten. Door het harde werken en doordat Hierden voor elke bal wilde vechten, bleef het deze wedstrijd 0-1. Het was van beide kanten geen topwedstrijd, maar het resultaat is heilig. En zoals aanvoerder Bernard al zei: ?deze smerige overwinningen zijn de mooiste overwinningen.? Hierden heeft door deze overwinning 6 punten uit 3 wedstrijden en staat hiermee op een vierde plek. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Putten 3 op het programma, waarin Hierden deze goede lijn wilt voortzetten.