Wedstrijdinformatie v.v. Hierden 1 - Go Ahead K. 1

Kleedkamer gasten2
Veld1

Hierden 1- Go Ahead Kampen 1 : 4-2

Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd zonder overwinning al had Hierden wel drie punten door drie gelijke spelen.

Vanaf de aftrap, mocht Hierden direct al de eerste corner nemen, nadat Salihi de bal na voorgeven van Jansen de bal via Kampen over de achterlijn speelde.

Even later trok Denzel de bal voor en testte Salihi doelman Tim Noordman uit.

Uit het niets kwam de bal na een afstandsschot van Kampenaar Roy Visscher, tegen de lat , maar in de rebound werd Go Ahead niet gevaarlijk.

Hierden bleef de meer gevaarlijke ploeg door onder andere Beelen, maar in de 11e minuut was het goed dat Mulder aan de andere kant een uitval goed onderschepte, na een voorzet, voordat Arjan Wiegers gevaarlijk kon worden.

Toch kwam Go Ahead er wat vaker uit; eerst maakte doelman Grootkarzijn een vrije trap van Wiegers onschadelijk en in de 11e minuut probeerde Visscher, na een lange aanval van Go Ahead, een lob maar Grootkarzijn had z'n lengte mee.

In de 16e minuut leek er niets aan de hand toen Mulder de bal niet "lekker" terugspeelde, maar Visscher was er nu als de kippen bij dit foutje af te straffen, en liet de 0-1 aantekenen.

Een tegenvaller voor Hierden en het leek even van slag, want even later werd een voorzet van Wiegers, door Leroy Knol , net overgeschoten.

Spoelstra bereikte daarna A Akachar, maar deze had wat moeite met aanname van de bal.

Aan de andere kant een messcherpe voorzet van Wiegers, die voor Hierden, gelukkig geen medespelers bereikte.

Hierden bleef het proberen, zoals ook in de 22e minuut toen A Akachar,Klaassen bediende, doch deze wachtte te lang met uithalen.

Het ging ook meer fouten maken, door slechter voor te geven en waarbij ook bepaalde voorzetten niet begrepen werden.

Door hard te blijven werken, wist A Akachar, na een lang opgezette aanval in de 34e minuut toch de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1.

Hierden leek wat vertrouwen geput te hebben uit deze goal en drong wat aan, want uit een corner van Salihi, schoot A Akachar de bal in, maar Noordman redde en datzelfde lot, was een schot van Jansen in de 40e minuut beschoren.

Vlak voor rust kreeg Go Ahead nog twee corners te nemen, waaruit Nick Bakker eenmaal inschoot en waarbij de Hierden defensie ternauwernood kon opruimen.

Go Ahead kwam wat beter uit de kleedkamer en Hierden probeerde het met lange ballen, maar Kampen bleef het initiatief wat houden en kwam wat meer in de zestien, dan Hierden in de zestien van Kampen.

Boutachkourt kwam Jansen vervangen in de 63e minuut en liet gelijk van zich spreken door een goede steekbal op Salihi, die helaas geen medespelers wist te bereiken.

De wedstrijd leek wat dood te bloeden omstreeks de 70e minuut, daar beide teams geen gevaar wisten te stichten in elkaars strafschopgebieden.

Dat gebeurde in 73e minuut wél, toen Luuc Knul de bal, na voorgeven van Wiegers binnenknikte: 1-2.

In de 79e minuut kwam Haddadi , Salihi vervangen en twee minuten later schoot Beelen over na een lange aanval van Hierden.

In de 84e minuut schoot Beelen de bal, uit een voorzet van Denzel, tot corner en minuut later werd Denzel binnen de zestien meter neergelegd en besliste scheidsrechter Besselsen tot een penalty; deze werd feilloos benut door Mulder: 2-2.

Het venijn zat hem duidelijk in de staart en sommige spelers raakten wat "verhit" en de vlam sloeg in de pan.

Hierden ging nu, voor het eerst, écht voetballen deze middag met prachtig aanvalsspel en kansen voor A Akachar ,Beelen en Klaassen.

Hierden kreeg in de 92e minuut, net buiten de zestien een vrije trap te nemen door Klaassen, die onberispelijk buiten bereik van doelman Noordman, in de touwen plofte: 3-2 en Hierden ging door en nog verder in blessuretijd, was het A Akachar die nog voor de 4-2 eindstand zorgde.

Wat ik al zei, het venijn zat hem in de staart en Hierden moet eens goed terugdenken aan deze laatste 5 minuten, want als het langer op deze manir gespeeld zou hebben, was het al eerder in veilige haven geweest.

m.vr.gr.