Wedstrijdinformatie v.v. Hierden 1 - DZC '68 1

Kleedkamer gasten2
Veld1

Hierden 1 - DZC'68 1 : 3-1

DZC uit Doetinchem stond 1 puntje onder Hierden toen het aantrad op sportpark "Mheenzicht".

Het kwam sterk uit de startblokken, want de snel oprukkende Fatih Likhan gaf een goede steekpass aan Nick Abbink, die net naast schoot.

In de 5e minuut was het Klaassen die vanaf rechts Beelen probeerde te bereiken, maar ging net onder de voorzet door.

Even later kon Salihi, Klaassen net niet van een goede voorzet voorzien en DZC nam de aanval over en bereikte de zestien van Hierden waarin Likhan inschoot op Grootkarzijn en waarna Abbink de terugspringende bal achter Grootkarzijn schoot: 0-1.

Het was bij Hierden daarna weer net niet; in de 10e minuut een voorzet van A Akachar, weer net niet bij Klaassen.

DZC kwam ook nog een paar maal uit, zoals in de 13e minuut toen Rutger Ebbers zijn voorzet door Jody Keuben over geschoten zag worden.

Drie minuten later dook Denzel nog op voor keeper Job Tadema, maar laatstgenoemde redde.

A Akachar zette daarna voor maar Spoelstra had net wat te veel tijd nodig om uit te halen.

In de 23e minuut een lange aanval voor DZC, opgezet door Fabian Mensah en Thomas Kleinlugtebeld, waarna uiteindelijk Mensah doelman Grootkarzijn tot een bekwame redding dwong.

Vijf minuten later de eerste echte grote kans voor Hierden, waarbij Klaassen uit een voorzet van Mijnheer, rakelings naast schoot.

Omstreeks de 30e minuut kreeg Hierden enkele corners te nemen , maar gevaarlijk werden die niet; wél een corner aan de andere kant in de 36e minuut waaruit Jordy Nijholt uit vrije positie voor het doel, net naast kopte.

Vijf minuten voor rust nog een schot van Salihi, na een solo, maar over geschoten.

In de 42e minuut speelde Mijnheer wat te kort terug op Grootkarzijn, maar gelukkig kon Kleinlugtebeld niet profiteren en redde Grootkarzijn uitstekend.

En zo bleef het 0-1 tot de rust in het voordeel DZC en had daar wel het meese aanspraak op; het was wat feller en handelde ook sneller in vele situaties.

Haddadi kwam na rust binnen de lijnen voor Salihi en Hierden viel aan.

Eerst was het Mijnheer ,die Klaassen bediende, wat uiteindelijk en corner werd en in de 51e minuut was Hierden heel dichtbij de gelijkmaker toen uit een vrije trap van Jansen, Denzel zijn inzet via de de lat over zag gaan.

Twee minuten later was DZC weer gevaarlijk daar Grootkarzijn een voorzet van Kleinlugtebeld pas in tweede instantie klem had.

In de 55e minuut kopte Mijnheer uit een corner net over.

Er brak een periode aan dat beide teams probeerden de aanval te zoeken, maar daarbij niet echt gevaarlijk werden.

Grootkarzijn hield z'n goal schoon op een schot van Mensah en aan de andere kant bereikte een voorzet van Jansen, niemand in de 16.

Tot in de 68e minuut toen Klaassen op links op kwam en de bal panklaar klaarlegde voor Haddadi; deze kapte nog een Doetinchemmer uit en schoof de bal in de korte hoek binnen : 1-1.

Hierden leek wakker geschud en ging op oorlogspad; even later lange aanval Hierden en Boutachkourt schoot ragelinks over.

A Akachar soleerde en plaatste op Beelen, net naast.

O Akachar was Boutachkourt vervangen en in de 76e minuut was het Hierden wat beloond werd voor het aanvallende spel, toen Klaassen uit een corner er de 2-1 binnen tikte.

In de 82e minuut passje Haddadi op A Akacher die de bal net niet goed op z'n voet kreeg en de bal tot corner zag gaan.

Doelman Grootkarzijn groeide, vooral toen hij twee wereldreddingen had in de 84e minuut op inzetten van Max Riekel en Rutger Ebbers, waarmee hij een zekere gelijkmaker voorkwam.

Beide ploegen gaven nu ruimte weg en werd het bijzonder aantrekkelijk; in de 85e minuut Beelen nar A Akachar en zag z'n schot geblokt door de DZC defensie.

In de 89e minuut maakte Klaassen aan alle onzekerheid een eind en scoorde na voorgeven van A Akachar de 3-1.

En zo hielden de hierdenaren verdiend de drie punten in Hierden!

groetjes,