Wedstrijdinformatie DOS '37 1 - v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten
Veld

DOS'37 1 - HIERDEN 1 : 5-2

Het nog ongeslagen Hierden trad aan in Vriezenveen tegen DOS'37. De speaker kondigde voorafgaand aan de wedstrijd al aan dat hij hoopte op een doelpuntrijke middag...............

DOS trapte geweldig af en forceerde direct in de eerste minuut al een corner die door Jochem Oude Booyink achter doelman Grootkarzijn werd getikt: 1-0; maar DOS bleef komen en Hierden kwam er niet aan te pas en DOS bouwde zelfs de voorsprong uit naar 2-0, waar een buitenspelluchtje aan zat; doch Maarten Smit lobde de bal over Grootkarzijn heen in de 6e minuut.

Hierden werd wakker geschud, maar DOS ging verder, want twee miuten later was het Marc Meier die rakelings overschoot.

In de 10e minuut was het A Akachar die een uitbraak van DOS verijdelde en Beelen in staat stelde de aansluitingstreffer binnen te tikken: 2-1.

Na zo'n 15 minuten spelen kreeg Hierden wat meer controle over de wedstrijd en meer balbezit.

In de 18e minuut bereikte een steekpass van A Akacher, net Beelen niet en drie minuten later was het Salihi die soleerde door de DOS-verdediging en keeper Julian Bakker tot een uiterste redding dwong , hetgeen een corner opleverde, wat helaas niet werd opgemerkt door scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen.

In de 22e minuut kwam de snelle Maarten Smit op en gaf een gevaarlijke voorzet, die door Grootkarzijn uit de lucht geplukt werd; kort daarna moest Grootkarzijn ook tijdig zijn doel uitkomen om een kans van Bernd Bove onschadelijk te maken. Na zo'n half uur kreeg Hierden dé kans op de gelijkmaker;Salihi plaatste op Spoelstra, die hard inschoot waarbij de doelman Bakker de bal niet onder controle kreeg; in de rebound had Beelen moeten scoren, maar stuitte opnieuw op doelman Bakker die zijn schot tot corner verwerkte.

Even later een schot van Stef Van Der Velden, wat Hierden tot hoekschop moest verwerken; uit deze corner schoot Marc Meier in en leek Denzel, de bal voor de lijn nog weg te halen, maar scheidsrechter en grensrechter zagen de bal over de doellijn en dat betekende de 3-1.

Na even van slag te zijn geweest van deze tegenslag, nam Hierden toch het veldoverwicht weer over, hetgeen resulteerde in enkele mogelijkheden voor Beelen.

Maar tot de rust werd er niet meer gescoord en stond DOS toch wel enigszins verdiend op voorsprong, daar Hierden wat tam speelde en verzuimde snel te storen, als de DOS -spelers bijvoorbeeld aan de bal waren.

Na rust direct weer twee kansen voor DOS; eerst bokste Grootkarzijn een schot van Danny Oude Lashof uit de doelmond en na de eerste corner na de rust , schoot Dennis Boshoeve net naast.

In de 48e minuut kreeg Jansen nog een kans ut een vrije trap, maar deze werd weggewerkt door DOS.

Er brak nu een periode aan van zo'n 10 minuten, waarin beide ploegen probeerden elkaars 16 meter te bereiken, hetgeen niet lukte.

Pas in de 60e minuut was het Stef Van Der Velden die voorlangs schoot voor DOS, na voorgeven van Meier.

Haddadi kwam binnen de lijnen en Meier kopte gevaarlijk net naast, twee minuten later.

O Akachar kwam daarna nog Jansen  vervangen.

In de 70e minuut begon Hierden toch wat meer naar voren te spelen en was het vooral Klaassen die de gevaarlijke man werd voor Hierden.

Eerst werd hij moeilijk aangespeeld door Spoelstra en vlak daarna leek hij onderuit gehaald te worden in de zestien, maar kreeg geen penalty en vlak daarna schoot hij nog in , waarbij keeper Bakker uitstekend redde.

DOS kreeg nu ook meer ruimte, maar wist daar (nog)  geen gebruik van te maken, na een schot van Boshoeve net naast en een schot van Meier dat op het dak van het doel achter Grootkarzijn belandde.

Maar na een lange aanval van Hierden wist uiteindelijk Boutachkourt de aansuitingstreffer achter doelman Bakker te prikken in de 83e minuut: 3-2.

Direct vanaf de aftrap maakte DOS aan alle onzekerheid een eind en wist de 19 jarige Maarten Slomp de 4-2 te scoren, voordat Hierden zou gaan denken aan een eventuele gelijkmaker.

De eindstand werd, voor de statistieken, nog 5-2 in de 87e minuut, na een combinatie tussen Smit en Jaap Mulderij, een man die overigens zelden tot scoren kwam.

Dit betekende de eerste nederlaag voor de rode brigade uit Hierden; even evalueren en snel vergeten, want komende zaterdag wacht SDVB weer uit Barneveld.

groetjes,

Bert