Wedstrijdinformatie SDV Barneveld 1 - v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten
Veld

SDVB - Hierden : 3-2

In aanloop op dit seizoen had Hierden een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen SDVB op spportpark Mheenzicht, maar nu was het om het "echie" in Barneveld.
De Barnevelders trokken direct al in aanval met een "rollertje" van Sebastiaan van Kammen op doelman Grootkarzijn.
Maar ook Hierden liet zich zien via Klaassen, die Haddadi net niet wist te bereiken.
SDVB bleef de gevaarlijkere ploeg, met in de 7e minuut, Onur Tekay die Rob Knul probeerde aan te spelen en een minuut later zag Sefanja Davids niemand op zijn voorzet in het strafschopgebied reageren.
In de 8e minuut een vrij trap van Van Kammen, die tot corner verwerkt werd en uit die corner was het doelman Grootkarzijn, die met een geweldige reflex ingreep op een kopbal van Mark van Oudbroekhuizen.
In de 13e minuut wist SDVB het lichte veldoverwicht, na een mooie aanval over een aantal schijven, om te zetten in een doelpunt toen Rob Knul van dichtbij doel trof: 1-0.
Vier minuten later legde Mijnheer via een prachtige lange pass, de bal panklaar neer voor Beelen, doch deze schoot te zacht in op doelman Jeroen van Binsbergen.
Knul probeerde Tekay even later aan te spelen, maar plaatste de bal achter laatstgenoemde en in de 21e minuut redde Van Binsbergen nog op een uithaal van Klaassen.
Na een half uur spelen kreeg Hierden meer grip op de wedstrijd, hetgeen resulteerde in de eerste corner, waarna Haddadi rakelings naast schoot, tot de 2e corner.
In de 34e minuut, na een lange aanval, schoot Jansen in, maar Van Binsbergen stond op de juiste plaats.
Maar de gelijkmaker bleef uit, ook in de 44e minuut toen Haddadi niet kon profiteren van een fout van verdediger Geert Van De Veen en, alleen op doelman Van Binsbergen afgaand, in het zijnet schoot.
Op slag van rust ruimde de defensie van SDVB net op tijd op, na een voorzet van Haddadi, die Klaassen daardoor niet bereikte.
Na rust hield Hierden het goede spel vast en waren het vooral Haddadi en Beelen die kansen kregen.
In de 55e minuut scoorde Hierden de verdiende gelijkmaker; Jansen zette vanaf links voor en Haddadi schoot in, waarna het projectiel via de binnenkant van de paal insloeg achter doelman van Binsbergen: 1-1.
Hierden bleef de betere ploeg met een gevaarlijke Klaassen in de 60e minuut die een voorzet van Mijnheer net naast schoot.
Na zo'n 70 minuten ebde het initiatief van Hierden weg en liet het zich terug dringen in hun eigen stellingen en kwam er zelden meer uit.
SDVB zette druk en het was in de 72e minuut Van Kammen, de 2-1 binnen tikte, nadat de bal al enkele malen van de lijn was gehaald.
O Akachar kwam Boutachkourt vervangen, maar het bracht niet de ommekeer, ook niet toen Bock, Mulder kwam vervangen.
Hierden leek moegestreden en het was in de 90e minuut, Van Kammen die zijn tweede doelpunt maakte voor de Barnevelders uit een vrije trap van Knul: 3-1.
Vlak voordat de scheidsrechter afloot schoot SDVB uit een corner van Jansen nog in eigen doel: 3-2 en moest Hierden zich nerleggen bij de tweede nederlaag van het seizoen.