Menu 

Sponsor Dries van den Berg Palingrokerij / Vishandel (Bordsponsor)

Op deze pagina vindt u meer informatie over de sponsor Dries van den Berg Palingrokerij / Vishandel.

Indien u contact wilt opnemen met de sponsorcommissie, dan kunt u dit via de contactpagina doen.


Bedrijf Dries van den Berg Palingrokerij / Vishandel
Adres Burg. de Meesterstraat 11
Postcode 3846 AB
Plaats Harderwijk
Link www.driesvandenberg.nl
Meer informatie

De laatste ambachtelijke palingrokerij van Harderwijk,
waarom zijn ze van ons zo lekker?

Laatste ambachtelijke Harderwijkse palingrokerij
Van alle ambachtelijke palingrokerijen die Harderwijk gekend heeft in z’n verleden, zijn wij de enige die nog over is. We waren niet de eerste maar nu wel de laatste echte Harderwijkse palingrokerij, die nog op de traditionele manier zijn paling verwerkt en rookt.

Topkwaliteit paling

Door onze gigantische investeringen de laatste decennia in rookvernietigende apparatuur, kunnen wij de paling nog roken boven een knisperend vuur. Dit is overigens ook de enige manier waarmee men de topkwaliteit paling kan bereiken. Uit een computer gestuurde oven komt doorgaans paling die hard en stug is, onze paling bij u vast wel bekend ‘is zo zacht als boter’.

Vakmanschap, liefde en toewijding 
Paling kopen, verwerken en roken doen meerdere rokerijen in Nederland, maar waarom zijn ze juist van ons zo lekker? Met ouderwets vakmanschap, liefde en toewijding wordt onze paling verwerkt en gerookt. Buiten de goede paling om krijgt men zonder deze drie ingrediënten nooit de bijzondere kwaliteit paling, die wij u bieden!

De kunst van het vak 
De kunst van het vak begint al bij het kopen van de levende paling, om de beste kwaliteit te selecteren moet men jarenlang ervaring hebben. Dit gebeurt doorgaans bij visserlui of bij visafslagen bijv.: Stavoren, Volendam of Urk, hier komen de kooplui samen om hun benodigde paling te kopen. Na het aankopen van de paling wordt deze normaal gesproken levend naar ons getransporteerd en verder verwerkt. Door onze vakmanschap op palinggebied kunnen wij voor het roken, de magere van de vette paling onderscheiden. Ondanks de perfecte verwerking van de paling voor het roken, valt of staat de kwaliteit met het rookproces. Dus de volle perfectie ligt in de hand van de roker zelf, daarom doet
meester-roker Dries dit zelf. Gevoel, want dat is het roken; puur gevoel. Hiermee bereiken wij debeste kwaliteit paling van heel europa’.


« Sponsor overzicht | Sponsorpagina »