v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten2
Veld1

Verslag van de wedstrijd door Bert Monster

zaterdagamateurvoetbal: 2e klasse G:

Hierden 1 - Lelystad'67 1 : 3-0

Onder het waakzaam oog van oud-trainer van zowel Hierden als Lelystad, Remco Ahrends, trad Hierden in volle oorlogssterkte aan tegen de nummer 2, op 2 punten achterstand, Lelystad'67 1.
Vanaf het begin kozen beide teams de aanval; direct in de eerste minuut verrichte Nick Grootkarzijn, een wereldredding op en kopbal van Nick Ham, uit een vrije trap van Nassayr El Akel.
Een minuut later aan de andere kant een mooie actie van O Akachar op links, die uiteindelijk in een corner eindigde, waaruit Denzel doelman Milan Leibbrand tot een prima redding dwong.
Het spel voor de neutrale toeschouwer was goed om aan te zien; aanvallen over en weer, maar het was toch Lelystad dat het eerste kwartier de bovenliggende partij was.
In de 5e minuut was het spits Joshua Tijdens,die een lange rush op links in handen van Grootkarzijn liet eindigen en even later was het Denzel die voor Hierden uit een corner over kopte.
Drie minuten later eindigde een mooie combinatie tussen Mohammed Hammouchi,El Akel en Daimy Leeuwendal naast het doel van Grootkarzijn.
In de 10e minuut een mooie pass van Denzel op Haddadi werd onterecht afgefloten wegens buitenspel, waarna de snel teruggekeerde Denzel in de Hierden-defensie de bal per ongeluk passte op Hammouchi die de bal tot corner verwerkte.
A Akachar zorgde weer voor een corner na voorbereidend werk van Haddadi en O Akachar in de 18e minuut, in een periode waarbij Hierden wat uit haar schulp kroop.
Twee minuten later liep A Akachar zich vast in de Lelystad defensie en in 22e minuut eindigde een geweldige aanval, over de volgende 5 schijven, Klaassen,Boonen,A Akachar,O Akachar en Haddadi , in handen van keeper Leibbrand.
Weer even later gaf Haddadi , A Akachar de mogelijkheid de score te openen, maar hij schoot te zacht in.
In de 34e minuut wist Boonen na een lange rush op rechts de bal aan O Akachar te geven, maar zijn schot ging over.
De laatste 10 minuten voor rust kwam Lelystad weer opzetten en veroverde telkens de de afvallende bal.
Sporadisch kwam Hierden er uit met vrije trappen van O Akachar en in kansjes voor A Akachar en Haddadi.
Diezelfde Haddadi wist toch de score te openen, na uitstekend voorgeven van A Akachar en kopte strak de 1-0 binnen op slag van rust.
Hierden kwam goed uit de kleedkamer en combineerde er heerlijk op los , zoals in de 47e minuut toen Haddadi net naast schoot na voorgeven van A Akachar.
In de 50e minuut was het Hierden dat de stand op 2-0 bracht, want na voorgeven van O Akachar schoot Jansen de bal droog van afstand in langs keeper Leibrrand: 2-0.
Vier minuten later maakte Andy van Beveren een aanvalsopzet van O Akachar,Klaassen en A Akachar, onschadelijk.
Hierden probeerde nu door te drukken, want een minuut later kopte Klaassen een voorzet van A Akachar tot corner , waaruit Spoelstra weer in handen van Leibbrand kopte.
Lelystad probeerde wat het kon, maar écht gevaarlijk werd het niet; vrije tappen afstandsschoten van resp. Tijdens en Roberto Potocco wist de Hierden defesie te ontzetten.
Uit omschakeling werd Hierden ook gevaarlijk zoals in de 76e minuut toen Anthony Romijn(oud speler van Hierden) wist op te ruimen na een actie tussen de voor Jansen ingevallen, Salihi en O Akachar.
In de 78e minuut viel de deur in het slot, toen Abdelali Akachar, na een solo op links, de 3-0 binnen tikte.
Schut kwam dezelfde A Akachar nog vervangen in de 85e minuut.
Nick Grootkarzijn wist in de 87e minuut nog met een geweldige reflex te bal naast te tikken , na een schot van Hammouchi en daarna floot scheidsrechter Maneschijn af en had Hierden verdiend gewonnen en nam het een voorsprong van 5 punten op Lelystad en 4 punten op Renswoude, wat Owios met ruime cijfers versloeg in Oldebroek.
Komende zaterdag opnieuw een topper op het programma: RENSWOUDE-HIERDEN en daarna kan Hierden eens kijken hoe het er voor zal staan in de titelstrijd.

groetjes,