v.v. Hierden 1

Veld

Verslag van de wedstrijd Renswoude 1 - Hierden 1 : 0-3

Renswoude 1 - Hierden 1 : 0-3

Zonder de geschorste Stefan Jansen, trad Hierden aan in Renswoude, de nummer 2 in de 2e klasse dat 4 punten achterstand had.

De eerste schoten richting doel kwamen van Renswoude, eerst werkte Mulder een aanval weg en daarna was het Jeffrey van Deuveren die doelman Grootkarzijn aan het werk zette.

Even later werd een vrije trap van O Akachar geruimd uit het strafschopgebied en eindigde via een kluts, de bal via Oanis bij Haddadi die naast schoot.

In de 5e minuut was het Haddadi, die na voorgeven van Klaassen, de bal omhaalde in de handen van doelman Jacco van Ginkel, maar een minuut later was de grootste kans voor Renswoude daar de goed spelende Jorino Kleijnde bal via de lat hard overschoot.

Renswoude begon na zo'n 5 minuten al wat beter in z'n spel te komen; in de 9e minuut schoot Kleijn net naast en kreeg het enkele corners te nemen, die geen gevaar opleverden.

Hierden bleef rustig en combineerde goed en in de 13e minuut was het Klaassen, die een voorzet van Van Wijk, door Paul Daalmeyer van de doellijn gekopt zag worden.

In de 15e minuut was het dan wel raak, toen Abdelali Akachar op een geweldige manier zich op links langs enkele verdedigers slalomde en daarna nog Haddadi in stelling wist te brengen; deze twijfelde geen moment en schoot in de korte hoek de verdiende 0-1 binnen.

Hierden hield de druk op Renswoude, dat het hoofdzakelijk via lange ballen probeerde, en zag O Akachar uithalen op keeper Van Ginkel, waarna A Akachar in de rebound over schoot.

In de 23e minuut was het de gevaarlijke Kleijn die vlak voorlangs schoot, terwijl in de zelfde minuut aan de andere kant een combinatie tussen Klaassen en Haddadi, door Jeroen van Strijp, onschadelijk werd gemaakt.

Tien minuten later tikte Grootkarzijn nog een bal via de paal tot corner en Renswoude kreeg nog wat corners te nemen, die echter geen gevaar opleverden.

Renswoude kwam met wat meer initiatief uit de keedkamer na rust, hetgeen resulteerde in een vrije trap van Van Deuveren, waarna Henk Van Essen nog een mogelijkheid kreeg, maar doelman Grootkarzijn op zijn weg vond.

In de 51e minuut kwam Haddadi net enkele centimeters te kort om een goed genomen corner, binnen te koppen.

Renswoude begon wat aan te zetten, maar de Hierdenaren zaten er boven op om te storen.

Acht minuten later was het Grootkarzijn, die een voorzet van Dennis Van Dijk, door Van Essen net voorlangs zag gaan.

Hierden probeerde voor de 2e goal te gaan; eerst verspeelde Van Dijk de bal aan Klaassen in de 65e minuut, maar keeper Van Ginkel stond paraat en twee minuten later was het die zelfde Klaassen die een schot in een corner zag eindigen.

Uit het niets viel de tweede goal in de 69e minuut, toen Ali El Haddadi de bal via een geweldig zelf opgezette omhaal, de bal in de verre hoek in het doel liet belanden achter de verbouwereerde doelman Van Ginkel.

Salihi kwam nu Beelen vervangen in de 71e minuut en Hierden had alles volledig onder controle; het kreeg nog enkele goede mogelijkheden voor Klaassen(in handen keeper),Denzel(na combinatie O Akachar en Haddadi) en Haddadi(na combinatie Boonen en Salihi).

Schut kwam nog voor O Akachar binnen de lijnen, die direct al van zich liet spreken door een schot voorlangs, na een lange aanval in de 84e minuut.

Haddadi kreeg nu een publiekswissel in de 85e minuut en werd vervangen door Visser.

In de 87e minuut zette Salihi nog vóór en zag zijn schot op de achterkant van de paal belanden, maar in de 90e minuut profiteerde hij van wat foutjes in de defensie van Renswoude en ging samen met A Akachar op het lege doel af, nadat hij eerst de keeper gepasseerd had, stopte vlak voor de doellijn en tikte toen de 0-3 binnen.

En zo won Hierden verdiend van nummer 2 ,Renswoude en nam nu 5 punten voorsprong op de nieuwe nummer 2, Lelystad.

Komende week tegen hekkesluiter VRC uit Veenendaal,dat Hierden zéker niet mag onderschatten.

groetjes,