v.v. Hierden 1

Veld1

Verslag van de wedstrijd Hierden 1 - VRC 1 : 2-0

Hierden 1 - VRC 1 : 2-0

Op volle oorlogssterkte begon Hierden aan het duel tegen VRC uit Veenendaal, wat op de derde plaats van onderen stond en met de meest gepasseerde defensie.

Dat VRC om de punten gekomen was, werd direct al duidelijk.

Vanaf de aftrap stoomde spits Mitsch van den Berg op rechts op en schoot in en doelman Grootkarzijn zag de bal, buiten zijn bereik, de paal schampen en naast gaan.

Even later schoot Robin Segers de bal tot corner via die zelfde Grootkarzijn.

Weer twee minuten later bracht Van Den Berg de bal vóór en kreeg Segers drie mogelijkheden de score te openen, maar de Hierden verdedigers wist het te klaren.

Hierden kwam er sporadisch uit en pas na 8 minuten was het O Akachar die voor de eerste maal op doel wist te schieten.

Segers testte Grootkarzijn nog uit en Haddadi deed dat met doelman Erwin Huijbens in de 9e minuut.

Maar het bleef toch VRC dat het meeste balbezit had, met ook kansjes.

In de 11e minuut was het Stefan van Leeuwen die, na een lange aanval, een voorzet van Segers niet goed inkopte.

Twee minuten later was het opnieuw Van Leeuwen die, na voorgeven van Van Den Berg, z'n eigen speler Segers in de baan van zijn schot zag staan.

Na een kwartier was het weer de behendige Van Den Berg, die door de verdediging van Hierden slalomde, maar uiteindelijk Grootkarzijn op zijn weg vond.

Maar VRC bleef er boven op zitten en Nick Grootkarzijn moest omstreeks de 24e minuut goed bij de les blijven op inzetten van Van Leeuwen en zelfs op de lijn redden op en een schot van Van Den Berg.

Na zo'n 30 minuten spelen, kwam Hierden wat onder de druk uit en kreeg het wat corners te nemen; A Akachar kwam nu ook wat beter uit de verf.

In de 39e minuut kreeg Mitch Van Den berg z'n tweede gele kaart, dus rood, na een harde overtreding op Denzel en leek de angel uit de ploeg gehaald.

Maar VRC bleef gevaarlijk, ook met 10 man; Van Leeuwen zetten in de 42e minuut vóór en Segers schoot op de lat en een minuut later schoot Segers op Grootkarzijn en in de rebound was het Koen Nijhuis die de bal tot corner werkte, waaruit Bas Muller weer net overkopte.

Jansen liet doelman Huijbens kort voor rust nog een vrije trap wegstompen en Klaassen gaf vanaf rechts nog een goede voorzet, mar vond geen teamgenoten die reageerden in de zestien.

Hierden begon de tweede helft duidelijk beter dan de eerste helft en zette meteen druk.

Een combinatie tussen Spoelstra en Haddadi, werd door laatstgenoemde net wat te hard voorgegeven en weer even later reageerde Boonen net te laat op een voorzet van Haddadi.

In de 50e minuut zag Tom van Wijk zijn afstandsschot net naast gaan.

En in de 51e minuut had Hierden de score moeten openen na een geweldige aanval over Boonen,Klaassen,Haddadi,O Akachar, waarna A Akachar als vijfde de bal net naast wist te schieten.

VRC liet zeker van zich spreken, want een minuut later was het Grootkarzijn die op de juiste plek stond na een afstandsschot van Bas Muller.

In de 56e minuut was het Segers uit een een corner, die Joran Ten Have bediende waarna Grootkarzijn zijn inzet tot opnieuw corner moest verwerken.

Vier minuten later was het Klaassen nog die het probeerde, na voorbereidend werk van Spoelstra en werd O Akachar vervangen door Beelen.

In de 66e minuut was het Boonen die met zijn bekende verre ingooi, Jansen de bal door liep koppen naar Haddadi, die net niet aan schieten toe kwam.

Salihi kwam nog binnen de lijnen voor Spoelstra.

In de 68e minuut was het A Akachar die de bal net niet bij Salhi wist te brengen uit een voorzet, omdat doelman Huijbens hem onderschepte.

Schut kwam nog Van Wijk vervangen.

Hierden bleef de betere ploeg met kansjes voor Salhi en Haddadi en in de 83e minuut was het dan uiteindelijk toch raak en wist Klaassen de bal binnen te koppen na voorgeven van A Akachar: 1-0.

Maar het bleef toch billen knijpen want VRC gaf zich met 10 man nog niet gewonnen.

Het zag een vrije trap van Sven van Asselt in de 85e minuut nog via Grootkarzijn en de lat over gaan en vlak daarna was het de Hierden defensie die met uiterst veel kunst en vliegwerk, een inzet van Roy Rentenaar, uit het doel wist te houden, waarna Van Asselt nog naast schoot.

Door de vele ruimte die nu ontstond was het in de laatste seconde, Haddadi, die na voorgeven van Klaassen, de 2-0 nog binnen wist te tikken.

En zo kwam er een einde aan een "moeizame" wedstrijd die uiteindelijk terecht door Hierden werd gewonnen,

groetjes,