v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten
Veld

Valleivogels 1 - Hierden 1 : (2-4) door Bert Monster

Na de gepaste 1 minuut stilte n.a.v. het overlijden van trouwe supporter Erik Van Ark, begon Hierden aan de wedstrijd tegen Valleivogels in Scherpenzeel, zonder de geschorste Spoelstra en de geblesseerde Klaassen; die wel eventueel inzetbaar zou zijn.
Hierden kwam goed uit de startblokken; vanaf links zetten Jansen vóór, waarna Salihi net naast schoot.
Aan de andere kant was het Jamal Ouassif die de bal voortrok, maar Wilbert Thomassen niet wist te bereiken.
In de 4e minuut was het A Akachar, die na een mooie aanval de bal van links op Jansen plaatste, maar deze schoot over; weer even later was het Thomassen, die voor de Valleivogels uit een vrije trap Jimmy De Greef probeerde te bereiken, maar de Hierden defensie loste dit eenvoudig op.
En zo golfde het spel in de eerste 10 minuten heen en weer; in de 9e minuut eindigde een mooie combinatie tussen Leo van Eem,Ouassif en Joshua Akerina, in een corner voor de Scherpenzelers.
Een minuut later was het Salihi die prima passte op Haddadi, maar hij kwam niet tot een schot; dat gebeurde wel in de 13e minuut, toen uit een corner van O Akachar, A Akachar de plaatste terugplaatste naar Haddadi, die droog uithaalde
: 0-1.
Beide ploegen bleven de aanval zoeken en na een kwartier was het
A Akachar die O Akachar in stelling bracht, maar laatstgenoemde schoot naast.
In de 18e minuut was het Hierden dat opnieuw wist te scoren en weer uit een corner van O Akachar; nu was het Denzel die de bal geweldig binnenknikte: 0-2.
Drie minuten later soleerde Ouassif door de Hierden defensie, maar Grootkarzijn redde voor een tegengoal.
In de 25e minuut was het A Akachar die een opgelegde kans op de 0-3 miste toen hij alleen op doelman Sven Hardeman afstoomde, maar naast het doel schoot.
De Valleivogels drongen nu wat meer aan en kregen wat corners te nemen, die door Ouassif en Remco van de Fliert werden overgewerkt.
Vijf minuten voor rust scoorden De Valleivogels toch de aansluitingstreffer, toen Ouassif op rechts doorging en passte op Leo Van Eem, die alleen op doelman Grootkarzijn af ging en de bal in de verre hoek schoot: 1-2.
De thuisclub kwam sterk uit de kleedkamer na rust en Grootkarzijn moest aan de bak; eerst was het Thomassen die hem probeerde te verrassen en daarna maakte de Hierden-goalie een afstandsschot van Ouassif onschadelijk.
Maar Hierden liet zich ook zien; in de 55e minuut eindigde een combinatie tussen O Akachar en Salihi, te hard in de 16 voor Haddadi om tot een schot te komen.
Na een kwartier was het lichte offensief van De Valleivogels geluwd en was het Haddadi die Salihi in stelling bracht, maar zijn schoot eindigde naast de verkeerde kant van de paal.
Kevin Schut kwam Jassen vervangen.
In de 65e minuut plaatste Beelen de bal op A Akachar, maar deze liep zich vast op doelman Hardeman.
Vier minuten later was het Hierden weer dat de stand uitbreidde naar 1-3; uit een vrije trap van O Akachar was het Salihi die terugkopte op Beelen, die daarna vernietigend uithaalde in de verre hoek achter doelman Hardeman,
In dezelfde minuut was het aan de andere kant Mulder, die binnen de zestien meter een speler van Valleivogels onderuithaalde, waarna scheidsrechter Vos, een penalty toekende, die benut werd door Robert Van Den Broek: 2-3.
Even later was Valleivogels dichtbij de gelijkmaker na een kopbal van Nick Engelen; in de omschakeling was het A Akachar die weer op doelman Hardeman stuitte.
Een kwartier voor tijd kwam Klaassen Salihi vervangen en deze kopte al direct op doelman Hardeman, die de bal tot corner wist te verwerken.
De Scherpenzelers bleven loeren op de gelijkmaker en moest Grootkarzijn enkele malen attent optreden op schoten van Ouassif en Peter van de Pol en was het Gert Boonen die zelfs een bal van de lijn wist te halen.
Visser kwam O Akachar nog vervangen en was het Brian Klaassen, die in blessuretijd, na voorgeven van A Akachar, de wedstrijd defintief besliste: 2-4.
En door deze zege had Hierden nu een voorsprong van 7 punten voorsprong op Renswoude, dat Lelystad met 5-3 wist te verslaan.