v.v. Hierden 1

Kleedkamer thuis1
Kleedkamer gasten2
Veld1

Verslag van de wedstrijd Hierden 1 - Scherpenzeel 1 : (3-1)

Zonder de geschorste Spoelstra en geblesseerde Boonen, begon Hierden aan de 23e wedstrijd van het seizoen.

Bij winst op Scherpenzeel en bij puntenverlies van Renswoude, zou Hierden de kampioensvlag mogen hijsen.

Hierden begon goed en kreeg in de 2e minuut al een goede kans toen Klaassen net naast kopte, na voorgeven van A Akachar; wél kreeg Scherpenzeel een minuut later de eerste corner te nemen, maar dit leverde niets op.

Hierden bleef op de helft van Scherpenzeel, waarbij A Akachar zich vastliep, na voorgeven van Haddadi.

In de 5e minuut, de eerste corner voor Hierden en deze werd mooi hoog voorgetrokken door O Akachar, waarna Denzel zich boven iedereen torende en de 1-0 binnen wist te koppen.

Hierden bleef de betere ploeg en het was Klaassen die in de 11e minuut een voorzet van links gaf, die ingeschoten werd door Denzel, waarbij keeper Coen Uyterwaal nog wist te redden, maar in de rebound schoot Denzel de bal wél langs de uit positie liggende doelman, de 2-0 binnen.

Scherpenzeel loerde op de counter, zoals in de 13e minuut toen Hafid Charadi, Jeroen Peer liet uithalen, maar deze vond doelman Grootkarzijn op z'n weg.

Wat corners wist Scherpenzeel te creëren en een afstandschotje van Michiel De Kruif; verder kon het Hierden niet verrassen, want dit bleef de betere ploeg.

Grote kans op 3-0 kreeg Beelen in de 23e minuut, toen A Akachar voortrok, maar de vrijstaande Beelen wist goalie Uyterwaal niet te passeren.

Na zo'n half uur spelen, kwamen er toch kleine mogelijkheden voor Scherpenzeel; eerst was het Beelen die een combinatie tussn Ali Edan en Peer, tot corner moest verwerken en weer later moest Grootkarzijn attent blijven op een in draaiende vrije trap van Shutlan Axwijk.

Scherpenzeel liet Hierden een paar keer in de buitenspelval lopen, maar op slag van rust was het toch Hierden wat wist te scoren; Haddadi gaf goed voor en Beelen kopte de bal in; scheidsrechter Van Munster had het juist gezien dat keeper Uyterwaal, de bal achter de doellijn gekeerd had, hetgeen vanaf de tribune niet te zien was en hij kende de goal toe en dat betekende eigenlijk al de nekslag voor Scherpenzeel: 3-0.

Ook in de tweede helft kwam Hierden goed uit de startblokken en was het Leroy Neumann, die een uitval tussen A Akachar en Haddadi, onschadelijk moest maken.

Mulder speelde een bal ietwat te zacht terug op Grootkarzijn, maar deze lost het goed op.

Hierden had het meeste balbezit en hoefde niet zo nodig en liet Scherpenzeel z'n gang gaan, zonder dat de gasten écht gevaarlijk werden.

Ditgher Aarsen schoot een keer over voor Scherpenzeel en Edan schoot een keer voorlangs.

Maar in de 68e minuut wist Scherpenzeel toch tegen te scoren na een mooie aanval, opgezet door Tevfik Ceyar en Edan; na hun voorbereidend werk schoof Charadi de bal straks langs Grootkarzijn: 3-1.

Salihi kwam nog binnen de lijnen voor A Akachar en beide ploegen kregen nog kansjes; Denze zette Klassen nog aan het werk, maar Mark Van Baaren onderschepte ten koste van een corner en aan de andere kant sprong Grootkarzijn onder een bal door, waarvan Ceyar niet van wist te profiteren.

En zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en na het laatste fluitsignaal moest er nog even gewacht worden tot de wedstrijd in Renswoude was afgelopen.

Toen bekend was dat de eindstand aldaar 0-0 was, brak het festijn los en was Hierden kampioen 2e klasse met nog drie wedstrijden te gaan.

m.vr.gr.