v.v. Hierden 1

Veld

Verslag van de wedstrijd Unicum 1 - Hierden 1 : 2-0

Unicum 1 - Hierden 1 :  2-0

Mooi gebaar was dat, voorafgaand aan de wedstrijd, de spelers van Unicum 1 in Lelystad, de spelers van Hierden 1 bloemen gaven n.a.v. hun verworven kampioenschap in de 2e klasse G.

Unicum was altijd een geduchte tegenstander voor Hierden, gezien de laatste negatieve behaalde resultaten; maar juist daardoor kon de "rode formatie" uit Hierden zich nu proberen waar te maken.

Unicum ging direct al ten aanval door Eranio Lansdorf, maar Beelen onderschepte deze eerste aanval.

Ook Hierden liet al direct van zich spreken, door Haddadi die vanaf rechts een voorzet gaf, welke voor de Unicum-defensie geen problemen opleverde.

In de 5e minuut kregen de Lelystedelingen een vrije trap vanaf rechts, buiten de de 16 meter, te nemen en Jordy Faats trok de bal het strafschopgebied in, waarna Cees Toet de bal binnen tikte: 1-0.

Hierden al vroeg op achterstand, maar in paniek raakte het niet. Het bleef de aanval zoeken en in de 7e minuut was het O Akachar die Haddadi, helaas, in buitenspelpositie, bediende.

Een minuut later , weer een vrije trap door Faats, maar nu was de Hierden-defensie wél oplettend.

In de 12e minuut kwam Schut vér in de 16, maar hij zag zijn schot geblokt en in de uitrap van doelman Mike Schoonheim daarna, schoot Lansdorf, na een lange anval over veel schijven, de bal in handen van Gootkarzijn.

Na zo'n kwartier had Hierden de wedstrijd onder controle en was het Klaassen die Unicum tot een corner dwong, waaruit Denzel zijn kopbal uit de doelmond gekopt zag worden.

Unicum kon zich staande houden door het weggeven van corners, afgedwongen door een aandringend Hierden.

Hierden kreeg kansen door onder andere O Akachar en Haddadi, maar beiden wist niet tot score te komen; een voorzet van Spoelstra belandde in het strafschopgebied, maar niemand was attent.

In de 35e minuut kwam Haddadi net wat meters te kort en plukte doelman Schoonheim, de bal van zijn voet.

En een minuut later kon doelman Grootkarzijn een gevaarlijke vrije trap van Faats moeizaam verwerken, waarna de afvallende bal opnieuw door Unicum werd ingezet, waarna de bal van de doellijn gekopt moest worden.

Aan het eind van de eerste helft kwam Unicum nog wat opzetten, maar Hierden wist dit op te lossen.

In de tweede helft werd het aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer, beide teams schuwden de aanval niet; eerst was het Faats die een vrije trap net overschoot en aan de andere kant was het A Akachar, die na een verre uittrap van Grootkarzijn de bal weer voortrok in een strafschopgebied waar de Hierden aanvallers ontbraken.

In de 48e minuut eindigde een opgezette aanval tussen Faats en Arjen van der Meulen, via een kopbal van Toet, net naast en in de 52e minuut kon Haddadi net de gelijkmaker niet scoren na voorbereiding van Akachar en Klaassen.

Nu was het Hierden wat even met de rug tegen de muur stond; in de 58e minuut een schot van Melvin Spankak, door Denzel tot corner verwerkt.

Een minuut later, een wereldredding door Grootkarzijn op een hard schot van Lansdorf.

In de 60e minuut kwam Salihi binnen de lijnen voor Van Wijk en brak een periode aan , dat Hierden dichtbij de gelijkmaker was, te weten uit corners.

Hierden kreeg vier corners achter elkaar te nemen, maar was toch niet in staat doelman Schoonheim te verschalken.

Haddadi kreeg nog een goede mogelijkheid in de 62e minuut en drie minuten later liep een combinatie tussen Klaassen en Salihi ook al niet goed af.

In de 66e minuut schoot Salihi in en werd zijn bal in verwarring gebracht bij Unicum, maar A Akachar kon hier niet van profiteren.

Bij een counter van Unicum, redde Grootkarzijn nog goed op een inzet van Jonathan Tesileanu in de 68e minuut.

In de 71e minuut was het Toet die opnieuw doeltreffend was, toen hij volledig vrijstaand, en uit een voorzet van oud-Hierden speler Mario Gomez, de 2-0 laag binnenschoot langs doelman Grootkarzijn.

Boonen werd nog ingezet, maar Hierden was in het laatste kwartier, niet meer in staat de rug te rechten en Unicum vond het wel goed zo en won met 2-0.

En zo stond Hierden na de euforie van vorige week, na het behalen de titel, weer met beide benen op de grond en zal Unicum altijd wel een "Angstgegner" blijven.

groetjes,