v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten2
Veld1

Verslag van de wedstrijd Hierden 1 - Blauw Geel'55 1 : 4-1

Zonder de geschorste Spoelstra en geblesseerde Jansen begon Hierden aan haar voorlaatste wedstrijd in de competitie tegen Blauw Geel uit Ede, nadat aanvoerder Jeroen Berkhof aan aanvoerder Brian Klaassen nog kampioensbloemen had overhandigd.

Blauw Geel begon sterk en was nog in strijd gewikkeld voor en periodetitel en het was Frank van de Wagen, die op rechts op kwam en een bal vlak voorlangs schoot.

Even later was het Bryan van Loenen , die Wouter Slot in stelling bracht en waarbij Hierden redding kon brengen ten koste van een corner.

Salihi probeerde daar A Akachar te bereiken, maar dat lukte niet.

Blauw Geel beleef de bovenliggende partij in de beginfase en Hierden speelde wat "tam" en de gasten kregen wat corners te nemen.

In de 6e minuut was het Aziz Ballouk die Slot probeerde in stelling te brengen op links, terwijl op rechts Van Loenen er beter voor stond.

Datzelfde gebeurde twee minuten later en kreeg Van Loenen de bal nu wél, maar deze aarzelde te lang met schieten.

In de 9e minuut kreeg Blauw Geel een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied, recht voor het doel en het was Simon Kooiman die in de verrre hoek buiten bereik van Nick Grootkarzijn, raak schoot: 0-1.

Een terechte voorsprong voor de mannen uit Ede tegen een mat Hierden, dat in de 13e minuut voor de eerste maal de verdediging van Blauw Geel beproefde; Schut zette de bal strak voor vanaf rechts, maar Haddadi wist de bal net niet binnen te tikken. Bij Hierden ging veel verkeerd; passjes kwamen niet aan, het tempo lag te laag.

Hierden probeerde er wel uit te komen, maar deed dat te weinig; in de 21e minuut zette Salihi een aanval op in samenwerking met O Akachar, maar kreeg de teruggespeelde bal net niet onder controle en in de rebound schoot Beelen over.

Vier minuten later was het Mulder die de bal verspeelde aan Ballouk, maar deze wist Kooiman niet te bereiken.

In de 27e minuut schoot Van Loenen nog vlak over en zes minuten later bracht Salihi de bal nog gevaarlijk in de zestien, maar Kooiman wist weg te werken.

In de 36e minuut kreeg Hierden op de rand van het strafschopgebied, eveneens midden voor het doel een vrije trap te nemen en het was Brian Klaassen, die een gaatje in Edese-muur vond en in de verre hoek, laag inschoot, achter doelman Daan Rijsemus: 1-1.

Tot de rust werd er niet meer gescoord en begon daarna de tweede helft waarbij de rode formatie "gedreven" uit de kleedkamer kwam.

Direct verscheen Beelen al voor de keeper, maar kon hem niet verrassen, maar ook Blauw Geel deed nog mee in de 50e minuut toen een verre ingooi van Marcel van Bruksvoort, na een scrimmage tot corner werd verwerkt, welke uiteindelijk door Jeroen Berkhof werd over geschoten.

Een minuut later schoot Schut net naast, na voorgeven van A Akachar en in de zelfde minuut was het Salihi, die door de Edese defensie slalomde en de 2-1 binnentikte hetgeen hij vierde met een dubbele salto.

Het "vertrouwde" Hierden werd weer zichtbaar; in de 54e minuut zette A Akachar, Salihi aan het werk en keeper Rijsemus redde uitstekend; even later schoot Haddadi in en Berkhof moest de bal van de doellijn wegwerken.

In de 56e minuut nog een vrije trap van Blauw Geel door Kooiman op Berkhof, maar Grootkarzijn plukte de bal tijdig net boven diens hoofd weg.

De krachten van Blauw Geel vloeiden langzaam weg, mede door het meer actievere Hierden.

Joey Visser kwam Salihi vervangen en Hierden kreeg plotseling meer kansen; een vrije trap van Klaassen net naast, een kopbal door Haddadi terug op Denzel die de bal via de keeper tot corner wist te werken.

In de 70e minuut was de wedstrijd gespeeld toen Visser de bal voortrok op de jarige O Akachar en die voor de 3-1 tekende.

Boonen kwam Haddadi nog vervangen; Blauw Geel probeerde het nog, maar verder dan geblokte schoten van Kooiman en Van De Wagen, kwam het niet.

Bij Blauw geel kwam in de 85e minuut de bekende Dick Hoefakker(bekend om zijn corners en vrije trappen), Reda Atibi nog vervangen en was het in de 87e minuut , Boonen, die de eindstand op 4-1 bepaalde uit een vrije trap van O Akachar die in de zestien meter bleef hangen.

Een wedstrijd met twee gezichten, een "slappe" eerste helft van Hierden en een sterke tweede helft, waarin het zich weer hervond.

groetjes,