v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten
Veld

Owios 1 - Hierden 1 : 3-1

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moest Hierden naar Owios in Oldebroek, waar ooit de nacompetitie voor behoud 1e klasseschap werd misgelopen.

Denzel was geschorst en Tom Krommenhoek zat op de bank en doelman Remon Vlieger kreeg een kans zich te bewijzen in de basis elf.

Het begin was voor Owios met de eerste opgezette aanval tussen Nabil Essaddouqi en Cornell Balk, maar waarbij Schut keurig ingreep;

Hierden moest zich beperken tot het weggeven van corners van Bennie Veldhoen, waarbij Hendri Nagelhout net te kort kwam bij de tweede corner om doelman Vlieger te verrassen.

Maar Hierden liet zich ook zien, want in de daaropvolgende aanval kreeg Beelen een kans en in de 10e minuut was het Veldhoen die foutief terugspeelde op keeper Chris van de Poll;

Haddadi onderschepte de bal maar verzuimde de score te openen.

Ook in de 18e minuut was Haddadi dichtbij de openingstreffer, na voorgeven van Salihi.

Drie minuten later was Essaddouqi te laat de bal binnen te glijden voor Owios, na voorbereidend werk van Patrick Mensink en Balk.

Weer even later, lange rush van Salihi op rechts, maar diens voorzet wist Haddadi niet onder controle te krijgen.

Hierden had na zo'n 25 minuten de wedstrijd wat meer onder controle en zo eindigde een lange mooie aanval in de 26e minuut in de armen van doelman Van Poll, die in deze wedstrijd ook een kans kreeg zich te bewijzen in het eerste team van Owios.

Haddadi schoot een minuut later nog naast en in de 30e minuut zette Schut goed vóór, maar Spoelstra sprong er net onder door.

Twee minuten later probeerde de sterke verdediger Nagelhout, de bal hoog weg te werken; O Akachar ving hem op, maar Klaassen schoot daarna te zacht in.

In de 34e minuut was het daarna wél raak en was het Salihi die vanaf rechts voortrok, waarna O Akachar de trekker droog overhaalde: 0-1.

Vlieger kreeg in de 35e minuut ook nog een schot van Arjan Vorsselman te verwerken tot corner en twee minuten later profiteerde Essaddouqi van onoplettendheid in de Hierden defensie en schoot de 1-1 binnen.

Owios scoorde daarna nog in buitenspelpositie,waarbij doelman Vlieger er niet goed uit zag, maar de goal werd niet toegekend.

Vlak voor rust kende de scheidsrechter in een onoverzichtelijke situatie, Owios een penalty toe, waarbij Spoelstra tegen een gele kaart opliep; Veldhoen maakte geen fout en schoof de 2-1 binnen.

In de tweede helft kwam Boonen, Van Wijk vervangen en kregen beide ploegen enkele mogelijkheden; in de 47e minuut een schot van Balk in de handen van Vlieger en bij Hierden via Klaassen door middel van een vrije trap.

In de 51e minuut werkte Veldhoen zich door de verdediging van Hierden en scoorde zijn tweede en voor Owios de derde treffer: 3-1.

Vier minuten later, gaf Schut een foutieve pass die door Essaddouqi werd onderschept en die daarna Balk een 100% kans bood de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar Balk faalde.

Hierden maakte onverwachts de aansluitingstreffer, toen O Akachar zijn, en Hierdens, tweede treffer maakte, nadat de bal terugsprong van de paal: 3-2; dit in de 56e minuut.

Joey Visser kwam Spoelstra vervangen en met nog een half uur te spelen leek Hierden "uitgeblust"; het liet Owios komen en gaf vaak te veel ruimte weg en Owios wist wat corners af te dwingen.

Een kwarttier voor tijd redde Vlieger nog uitstekend op Essaddouqi, die alleen op hem afkwam.

Voor O Akachar kwam Epe, een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

Toch herstelde Hierden zich weer zo'n 10 minuten voor tijd en er kwamen mogelijkheden voor Haddadi in de 78e minuut die net over schoot; in de 83e minuut konden A Akachar en Haddadi, Visser net niet bereiken en uit een corner schoot Schut nog net naast.

Hierden kwam toch nog gelijk in de 89e minuut na een een mooie pass van Visser op Salihi, die hard doelman Van De Poll passeerde: 3-3.

En Hierden pakte zelfs nog de volle winst (3-4); na wat geklungel in de Owios defensie, nam Visser de bal aan en twijfelde geen moment en zorgde voor de 3 punten.

En zo pakte Hierden in de laatste wedstrijd, wat zeker geen goede wedstrijd was, toch de volle winst en nam het afscheid van de tweede klasse om volgend seizoen weer fris van start te gaan in de 1e klasse.

groetjes,