v.v. Hierden 1

Kleedkamer gasten
Veld

Nunspeet 1 - Hierden 1 : 1-1

In Nunspeet trof Hierden oud-speler William Huenestein in deze streekderby.

In het begin had Hierden het meeste balbezit, maar beide strafschopgebieden werden nauwelijks bereikt.
In de 6e minuut was het Nunspeet dat de 16 meter bereikte in een opgezette aanval tussen Job Hoogedoorn en Henk Baum, maar diens schot smoorde in de Hierden defensie.
Even later mocht Hierden aan de andere kant haar eerste corner nemen, maar Salihi bracht de bal te laag in zodat deze gemakkelijk weggewerkt kon worden.
Ook Nunspeet kreeg de eerste corner, maar ook deze leverde geen gevaar op.
In de 11e minuut greep doelman Grootkarzijn in op een uitval van Baum en Dani Schmitz.
Nunspeet nam in de 15e minuut toch een voorsprong; uit een vrije trap van Schmitz, verzuimde Grootkarzijn om uit te komen en kopte Baum ongehinderd binnen: 1-0.
Hierden was even van slag en de verdediging moes kort daarna nog een bal van de doellijn halen na een inzet van William Huenestein.
Na zo'n 25 minuten kreeg Hierden toch wat meer vat op de wedstrijd en meer mogelijkheden door onder andere Boutachkourt, na een combinatie tussen A Akachar en Spoelstra.
A Akachar soleerde daarna door de verdediging van Nunspeet, maar verzuimde af te geven en schoot te zacht in.
In de 29e minuut kon Nunspeet een schot van Klaassen nog net wegwerken, maar de rode brigade bleef aanzetten.
Vier minuten later een mooie voorzet van Beelen, na voorgeven van Salihi, maar hij vond geen medespelers in het strafschopgebied; een minuut later zag Salihi zijn inzet in het zijnet belanden.
En 5 minuten voor rust kon Denzel net niet inkoppen uit een voorzet van Mulder.
Op slag van rust scoorde Hierden dan toch de verdiende gelijkmaker, na een lange aanvalsopzet, die uiteindelijk via A Akachar achter doelman Henrico Abma werd geschoven: 1-1.
In de tweede helft ging Hierden door, waarmee het was geëindigd in de eerste helft, en dat was met de aanval zoeken en hield het meeste balbezit.
Nunspeet beperkte zich tot uitvallen, door schoten van Ronald Hoek en Henk Baum.
Hierden kreeg daarna nog wat mogelijkheden voor Salihi en Klaassen.
Haddadi kwam binnen de lijnen voor Salihi en na zo'n 70 minuten, nam Nunspeet het initiatief weer wat over van Hierden.
Christian van de Kamp schoot net naast en Lars Ten Dolle in de handen van Grootkarzijn.
O Akachar kwam daarna Boutachkort vervangen.
Beide teams probeerden nog voor de winst te gaan, maar bij beide partijen leken de krachten op en werd er niet meer gescoord en konden beide teams zich toch wel tevreden zijn met een 1-1.
Hierden was nog steeds ongeslagen in de 1e klasse maar hoopt toch binnenkort wel weer een wedstrijd te gaan winnen.