v.v. Hierden 2

Wedstrijdinformatie v.v. Hierden 2 - Veensche Boys 2


Voor een overzicht van alle uitslagen verwijzen wij je door naar de pagina uitslagen, je kunt ook naar het programma.


Zaterdag 04-11-2017


 
v.v. Hierden 2 vs. Veensche Boys 2
 
Uitslag
1 - 3

Wedstrijdgegevens
Aanvang11:45
Kleedkamer thuis11
Kleedkamer gasten12
Veld1
Scheidsrechter KNVB
Wedstrijdbeschrijving Competitiewedstrijd

Wedstrijdverslag

Hierden 2 verliest topper van Veensche Boys 2

Vandaag stond de lastige thuiswedstrijd tegen Veensche Boys 2 op het programma. Een duel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. Beide ploegen hadden tot deze kraker 15 punten weten te behalen. Hierden 2 had echter een wat minder doelsaldo dan de ploeg uit Nijkerkerveen. Vorig jaar had Hierden 2 veel moeite met deze ploeg dus wij waren gewaarschuwd. Hierden 2 moest het vandaag nog steeds doen zonder Jorrit, Justin en Jesper. Ook Willem (el tigre) was vandaag niet aanwezig. Trainer Gerwin had dus opnieuw wat te puzzelen wat betreft de basisopstelling. Maar met aanvulling van spelers van het 1e kon er opnieuw een prima elftal neergezet worden. Remon begon vandaag als keeper, Kevin O centraal achterin naast Kevin M met op de backpositie Tom van Wijk en Henk W. Erwin, Bernard en Erik waren vandaag de middenvelders. Met Jasper, Ronald en Donovan voorin waren de 11 compleet. Er stond zo een elftal die de laatste weken veel zelfvertrouwen heeft getankt. Hierden 2 zit in een positieve flow en dat wilde de ploeg een vervolg geven door de koppositie over te nemen van Veensche Boys. Vooraf werd afgesproken dat er opnieuw veel druk gezet moest worden op de tegenstander. De kracht van Hierden 2 is het collectief. Op deze wijze moesten vandaag opnieuw de 3 punten worden gepakt.

Hierden 2 startte echter niet overtuigend aan de wedstrijd. Op een enkele mogelijkheid voor Hierden na domineerde Veensche Boys het spelbeeld de gehele eerste helft. Veensche Boys voetbalde vrij makkelijk door de linies heen en de spelers wisten elkaar eenvoudig te vinden. Hierden oogde onnauwkeurig en angstig. Van de collectieve kracht van Hierden was de eerste helft onvoldoende te zien terwijl Veensche Boys met meer overtuiging voetbalde. Ook het volop druk zetten werd slechts door een klein aantal spelers gedaan. Hierden 2 was dan ook gewaarschuwd. Na ruim een half uur spelen werd de linksbuiten van Veensche Boys diep gestuurd vanuit het middenveld. Hij gaf de bal hoog voor in het 16 meter gebied en de bal werd via de onderkant van de lat binnengekopt. 0-1. De organisatie stond op dat moment niet goed en de voorsprong was eigenlijk wel terecht gezien het spelbeeld de eerste helft. Met deze stand gingen de teams de kleedkamer in om te rusten. Er moest wat veranderen bij Hierden 2 om een betere tweede helft op de mat te leggen.

Ruststand: 0-1

Hierden 2 kwam vrij goed uit de kleedkamer en begon met meer overtuiging te voetballen. De collectieve kracht van Hierden werd langzaam maar zeker weer zichtbaar. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. Opnieuw een goede voorzet vanaf de zijkant die werd binnengekopt door Kevin M. Hierden 2 was weer terug in de wedstrijd en het geloof in een overwinning begon te groeien. Amper 3 minuten na de gelijkmaker kwam Veensche Boys echter op 1-2. Erik werd hierbij van de bal gezet door een speler van Veensche Boys (overtreding?) die de bal breed legde op een medespeler. Op gevoel schoot hij de bal in de rechterbovenhoek binnen. Hierden 2 diende zich dus opnieuw te herpakken. De 1-2 kwam echter hard aan bij Hierden en het geloof in de gelijkmaker leek even weg. Wat de tweede helft met name in het nadeel van Hierden werkte, was de kritiek die continue werd gegeven op de scheidsrechter. Enerzijds begrijpelijk omdat hij een aantal opmerkelijke beslissingen maakte. Anderzijds niet verstandig omdat Hierden hierdoor vaker vrije trappen tegen kreeg. Veensche Boys ging hier veel slimmer mee om. Met name de aanvoerder van Veensche Boys zette het elftal uitstekend neer en bewaarde de rust in zijn ploeg. Ondertussen was Alexander er in gekomen voor Erwin en Henk O. voor Henk W. Gerwin wilde aanvallende impulsen inbrengen met Alexander. Hierden 2 kreeg dan ook via Alexander een reuzekans op de gelijkmaker. Donovan gaf vanaf links een strakke voorzet die door Alexander via de keeper tegen de lat werd gekopt. In de rebound kopte hij echter net over. Deze bal moest erin en het ongeloof was zichtbaar bij Hierden 2. Het voelde als de laatste grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen en dat werd ook zichtbaar in het spelbeeld. Ongeveer 5 minuten later maakte Veensche Boys vanuit de counter de 1-3. De wedstrijd was hiermee beslist. Enkele minuten later floot de scheidsrechter af voor het eindsignaal en ging Veensche Boys met 3 punten naar huis. Over de gehele wedstrijd een verdiende nederlaag. Veensche Boys is momenteel een stapje verder dan Hierden. Hierden 2 heeft gelukkig nog genoeg wedstrijden die met 3 punten afgesloten kunnen worden. Daarnaast ontwikkelt Hierden 2 zich de laatste weken aanzienlijk. De ploeg heeft veel vertrouwen in goede resultaten dit seizoen.   

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Berkum 2 op het programma. Hierden 2 speelt dan uit om 12.30u tegen deze hoofdklasser. Een wedstrijd waarin Hierden opnieuw kan aantonen waar het momenteel als ploeg staat. Hierden 2 gaat er alles aan doen om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken om zo de volgende ronde in de beker te bereiken. 


Programma Uitslagen